dinsdag 23 december 2008
De geur van een snijboon ...............MUF!
En dan niet omschrijvend in de trant van ‘dit ruikt naar roos of ylang - ylang’,
want dat veronderstelt dat de ander de geur van een roos of ylang - ylang kent.
Nee, met één woord.
Met veel moeite hebben we er een gevonden: MUF.
Ander voorbeeld, om je even aan het begrip geur te laten ruiken.
Probeer eens met een blinddoek voor de geur van pak ‘m beet een snijboon te herkennen.
Het zal je moeilijk vallen!
Anders gezegd:
als frisdranken rood zijn gekleurd, is het gemakkelijker kers en rode bes thuis te brengen dan ananas en appel.
Maar wees gerust:
zelfs voor gediplomeerde geurmakers is het soms moeilijk. Al brengt een mens het er doorgaans dus niet goed vanaf als hij of zij bewust ruikt, het onbewuste ruiken speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven, en in het contact met anderen.
Iets dat zo oud is als de mensheid.
maandag 15 december 2008
Luchten of Zien...!
De geuren die je waarneemt, beïnvloeden je gevoel en gedrag sterk. Je schrikt van de geur van gas. Je bent op je hoede bij de geur van bedorven vlees. Rozengeur vertedert.
Of maakt een plotselinge, heftige emotie los omdat hij je herinnert aan iets van vroeger. Die vakantie, die bos- of strandwandeling, dat concert, het huis van je grootouders, die vriend of vriendin. Iets staat in een goede of in een kwade reuk.
De geur van koffie staat gelijk aan gezelligheid. "Hè, een lekker kopje koffie."
Maar geur kan er ook voor zorgen dat je iemand niet kunt luchten of zien. En wie bang is, schijnt angstgeur te verspreiden.
Geur trekt mensen onbewust naar elkaar toe, of stoot ze juist af.
Pasgeboren baby’s herkennen hun moeder aan haar stemgeluid, maar vooral ook aan haar geur.
Geuren hebben een functie en beïnvloeden ons gevoel en gedrag.
dinsdag 25 november 2008
Wie ademt, ruikt!
De Dikke van Dale omschrijft geur (m) als ‘het verspreiden van reuk’.
Ruiken dus.
Iedereen weet dat het na een regenbui lekker fris ruikt buiten. Iedereen kent de lucht van een dennenbos. De geur van koffie geeft veel mensen ’s ochtends ‘het zetje’ om echt wakker te worden.
Dus...?
In een notendop: wie ademhaalt, ruikt.
Meestal gaat dat onbewust.
Uit de omgeving dringen reuksignalen de neus binnen.
Een bloem, dat kopje koffie, een in de was gezet tafelblad, gebraden vlees of gas dat ontsnapt uit een niet goed gesloten gaskraantje: elke geur – of hij nu lekker is of niet – geeft aan de reukcellen in de neus een chemisch signaal af.
De reukcellen zetten deze chemische boodschap om in een elektrisch signaal, dat naar de hersenen wordt doorgestuurd. Onze hersenen zijn in staat om de reuk te ‘vertalen’ in geur. Zij herkennen in die chemische boodschap de geur van koffie, een roos, gebakken biefstuk... Vul zelf maar in.
Wel eens bij stil gestaan?
maandag 17 november 2008
Jawel!! Het is weer zover!
Elke dag weer nieuwe folders in de bus. Het mooiste speelgoed voor de kids en natuurlijk ook heel veel mooie dingen voor pa, ma, opa en oma.
Welk cadeau kiest u dit jaar??
Parfum is hier als vanouds weer goed bij vertegenwoordigd.
Koopt u al online?
Denk aan de eerder genoemde punten rondom echtheid van het product!
maandag 10 november 2008
Je kunt niet alles weten..............dus!!
Wetenswaardigheden over parfum aan het licht brengen!
Hier leest u enkele feiten!
Wist u dat……..
...... de oude Egyptenaren een geparfumeerde substantie maakten in de vorm van een kegel en die dan op iemands hoofd werd gezet. Door de lichaamstemperatuur smolt deze kegel en parfumeerde gezicht en hals.
...... de Grieken als eersten parfum introduceerde voor persoonlijk gebruik. Dit in plaats van het gebruik voor religieuze ceremoniën.
...... de Romeinen naast het gebruik van reukwerk voor hun kleding en linnengoed ook de zeilen van hun schepen parfumeerden.
...... de Egyptische mannen en vrouwen hun haar besprenkelden met geparfumeerde lotions en oliën.
...... de Assyriërs hun baard parfumeerde.
...... de graaf van Oxford in 1573 koningin Elizabeth een paar geparfumeerde handschoenen schonk en zo de parfum industrie Engeland binnen loodste.
...... tijdens de regering van George 3 parfum als zo verleidend werd beschouwd, dat er een akte werd uitgevaardigd die luidde: Alle vrouwen die wie dan ook van Zijne Majesteits onderdanen tot een huwelijk verleiden door middel van geuren, maquillage, cosmetische watertjes … zal worden vervolgd krachtens de wet tegen de hekserij en bij veroordeling zal het huwelijk nietig verklaard worden.
...... in het achttiende eeuwse Frankrijk geparfumeerd schrijnwerk de wanden van de boudoirs tooide.
...... Napoleon alvorens een veldslag te beginnen zich kwistig besprenkelde met een hele fles eau de cologne en ook nog een flacon ervan in zijn laars stopte. Hij geloofde dat dit nodig was om zijn dapperheid op het slagveld te behouden.
...... Eau de cologne flesjes vanaf 1830 werden gemaakt en eau de toilette flesjes vanaf 1880.
...... Francois Coty een van de eerste was die parfum in kristallen flesjes deed.
...... Coco Chanel in de jaren 20 van de 20e eeuw als een van de eersten, vrouwen bevrijdde van hun stijve korsetten en hen gemakkelijk zittende kleren aantrok met een heldere en eenvoudige belijning.
...... de persoon die tonen combineert om een geur te componeren een ‘neus’ wordt genoemd. Een professionele ‘neus’ kan meer dan 2000 verschillende geuren herkennen en mengen.
...... een gemiddelde parfum 60 tot 100 ingrediënten heeft, meer complexe kunnen er wel 300 hebben.
...... er slechts ongeveer 400 parfumcomponisten zijn over de gehele wereld. Meer dan de helft werkt in Amerika.
...... Orris, dat afkomstig is van de wortelstok van een iris, de duurste natuurlijke grondstof is.
...... Er zo’n 20 verschillende tonen van rozen zijn.
...... verdampende moleculen van reukstoffen worden door het menselijk reukorgaan omgezet in geur.
....... de menselijk neus gemiddeld per dag met meer dan 40 geuren in contact komt en deze herkent.
...... wetenschappers hebben ontdekt dat reukzenuwcellen in het reukepithelium slechts ongeveer 60 dagen blijven leven. Maar wanneer de reukzenuwcellen afsterven, vormt zich een nieuwe laag zodat de voorraad continu op peil blijft.
...... elke persoon heeft zijn / haar eigen geur ‘sjabloon’, die wordt bepaald door haartype, haarkleur, dieet, spanningen enz.
...... een vettige huid houdt parfums langer vast dan een droge.
Zomaar enkele feiten over parfum op een rij gezet. Er is door de eeuwen heen altijd wel iets geweest met geur en dit zal wel zo blijven ook.
dinsdag 4 november 2008
Slimmer en tegelijkertijd jonger .........?
Soms vraag je jezelf weleens af wat er allemaal nog bedacht kan worden. Nou volgens mij is er nog heel veel mogelijk. Er zijn nog meerdere mensen die er hetzelfde over denken als ik.
Kijk maar naar de technologie, het ene is nog niet bedacht of men is al aan een verbeterde versie bezig. Hoelang gaat het nog duren voor we ergens in de ruimte op vakantie gaan in plaats van naar een warm land? Ook hier is men al ver met de ontwikkelingen.
Zo ook met de parfum cq geuren. Hier beseft men steeds meer de vele mogelijkheden met geur en geur combinaties. Geur is pure emotie! Het geeft onbewust prikkels af waar men op reageert.
Ik verwacht dat er de komende jaren nog veel meer met geuren gedaan gaat worden. Volgens mij is het ook goed te gebruiken in de marketing van diverse bedrijven. Een bedrijf herkennen aan een geur al of niet in samenwerking met een logo. Dit zou toch te gek zijn!!
Ik heb ook deze keer iets van het internet wat over geuren, parfums en de invloed hiervan gaat.
Ook dit wil ik u niet onthouden:
Kunnen parfums je echt slimmer of jonger maken?
De zogenaamde 'slimme' parfums die je beloven slimmer, blijer, jonger of sexier te maken, zijn aan een opmars bezig. Zo kwam er deze herfst de Neuropeptide Synergy uit, een geur die vrouwen er jonger zou doen uitzien en voelen. Maar lossen deze parfums ook hun beloftes in?
Al lang geweten
Roja Dove, een geurexpert en auteur van 'The Essence Of Perfume' zegt dat geurexperten al heel lang op de hoogte zijn van deze kracht van parfum. "Jasmijn bijvoorbeeld, bevat een molecule die ook in dierlijke geuren voorkomt. Het rationele deel van de hersenen reageert hierop als op een bloem, maar het emotionele deel denkt dan meteen aan seks. Hetzelfde effect merken we bij de perceptie van gewicht of leeftijd. Vanille laat mensen er zwaarder uitzien en wekt onverschilligheid op, een citrusgeur daarentegen doet een persoon er lichter en dynamischer uitzien."
Onderbewustzijn
Mensen associëren ouderdom onbewust met een bepaalde geur, parfums werken in op dat onderbewustzijn. Als je ouder wordt, ga je door chemische processen in je lichaam anders ruiken. "Met parfum corrigeren we een natuurlijk, fysiologisch proces", zegt onderzoeker Kumar Ramani. "Zo associëren we rozengeur met ouderdom, dus gingen we op zoek naar een geur met het omgekeerde effect. Het resultaat is een heel sterk parfum die de geur van ouderdom verbergt. Het bevat tropisch fruit omdat mannen dit met jonge vrouwen associëren."
Intelligenter
Helaas heeft alles wel zijn prijskaartje, het anti-aging parfum Neuropeptide Synergy kost 270 euro. Dat werkt zelfs op een nog hoger niveau omdat het ook feromonen bevat. Dat is een chemische stof geproduceerd door de huid. Je kunt het niet ruiken, maar heeft wel invloed op de mensen rond je. In het parfum wordt deze stof gecombineerd met neuropeptides, die de feromonen naar de hersenen transporteren. Als je een druppeltje op je bovenste lip aanbrengt, zal je een scherper geheugen, meer zelfvertrouwen en een beter humeur krijgen. Doordat het stress vermindert, krijgt ook je immuunsysteem een boost en ga je jonger lijken.
Kamers
Professor Alan Hirsch toonde met onderzoek aan dat de geur van pompelmoes een jeugdige indruk geeft. "We ontdekten ook dat een bloemengeur vrouwen slanker laat lijken. Parfum heeft zelfs invloed op de perceptie van ruimtes. De geur van groene appels en komkommer kunnen een kamer groter laten lijken."
Slechts begin
Experts zeggen dat deze nieuwe 'slimme' parfums slechts het begin zijn. "We beginnen nog maar pas de kracht van geur op het menselijke onderbewustzijn te ontdekken", zegt de producent van het parfum Ageless Fantasy. "In de toekomst zullen er nog veel meer van dit soort parfums op de markt komen."
vrijdag 31 oktober 2008
Namaak .... het terugkerend fenomeen!
Namaakmerken zijn populair, toch staan er zware straffen op de invoer van namaakgoederen. En voor wie op zoek is naar ‘the real deal’ hebben piraten heel wat valstrikken uitgezet.
Vooral kledij maar ook parfum is populair.
De populairste namaakmerken zijn Nike, Lacoste en Adidas. Ook voor de namaakspullen van Tommy Hilfiger, Diesel, Bikkembergs en Puma is de men niet ongevoelig.
De namaakmarkt maakt het echter heel moeilijk voor wie op zoek is naar het echte spul. Daarom enkele tips om namaak te herkennen.
1. Prijs te mooi
Abnormale prijsverschillen zijn steevast te mooi om waar te zijn. Voor een authentieke handtas van Louis Vuitton moet je al gauw enkele honderden of zelfs duizenden euro’s op tafel leggen. Kan je zo’n handtas voor pakweg 50 euro kopen, dan weet je dat er iets niet in de haak is.
2. Let op de details
Piraten doen heel erg hun best om de echte goederen zo precies mogelijk te kopiëren. Een exacte kopie kunnen ze echter nooit afleveren. Dat valt vooral op in de kleine details. Zo zullen bij een echte handtas van Louis Vuitton de welbekende letters nooit onder het stiksel terecht komen. Of nog: bij een echte horloge van Rolex glijdt de secondewijzer van seconde naar seconde. Bij de namaakhorloges tikt hij eenvoudigweg verder. Polo’s van Lacoste hebben dan weer zonder uitzondering knopen gemaakt uit echte parels, dus nooit van plastic. En misschien moeilijker te controleren: de naden van Dolce&Gabbana producten reageren op ultraviolet licht.
3. Let op spelfouten
Een van de makkelijkste manieren om namaak te herkennen, is om op zoek te gaan naar spelfouten, al dan niet bewust om juridische procedures te vermijden. Een klassieke fout is Dolce & Gabbana, terwijl het eigenlijk Dolce&Gabbana (zonder spaties) moet zijn. Maar het hoeft niet altijd zo opzichtig te zijn. Ook handleidingen of bijsluiters kunnen een namaakproduct verraden. Als je daar opvallende spelfouten in ziet, weet je dat er iets niet in de haak is. Ook namaaksigaretten kan je er op die manier vaak uithalen: er staan fouten in de waarschuwingstekst of die ontbreekt zelfs.
4. Bestudeer de verpakking
Luxemerken besteden niet enkel heel veel aandacht aan hun product, ook aan de verpakking wordt met heel veel zorg gewerkt. Een zonnebril van Ray-Ban krijg je niet in een kartonnen doosje. Wel in een leren hoesje met een heel luxueus doekje waarop het logo haarscherp prijkt. Of nog: de onderbroeken van Calvin Klein worden steevast verkocht in doosjes of andere officiële verpakkingen van het merk. En ook namaakalcohol kan je vaak herkennen aan de verpakking. Als de sluiting al is gebroken, weet je dat de fles al werd geopend. De kans is dan groot dat de fles wel echt is, de inhoud daarentegen niet.
5. Vertrouw op je zintuigen
Soms volstaat gezond verstand om namaak te herkennen. Flesjes parfum of horloges die opvallend weinig wegen, zijn veelal gemaakt van goedkope materialen en dus namaak. Daarnaast kan je ook de officiële websites van de merken bezoeken. Daar vind je vaak een heel gedetailleerde beschrijving van elk product met mooie foto’s. Op die manier weet je meteen waarop je moet letten.
6. Speur naar fouten in het logo
Namaakproducten herken je vaak al van ver omdat de logo’s niet goed werden gekopieerd of verkeerd worden gebruikt. De krokodil op een echte t-shirt van Lacoste is heel gedetailleerd: schubben, klauwen en tanden zijn heel goed zichtbaar. De LV-logo’s van Louis Vuitton moeten dan weer perfect symmetrisch staan. En nog: schoenen van Puma hebben het logo in het midden van de zool én op de hiel.
7. Let op de verkoopplaats
Luxeproducten koop je in luxueuze winkel en niet van een straatventer met een hele collectie in zijn koffer. Let ook op met internet. Doordat je het product niet zelf kan controleren, word je des te sneller in de luren gelegd. Wil je het toch proberen, vraag dan desnoods aan de verkoper om extra en meer gedetailleerde foto’s door te sturen. Neem ook eens een kijkje op zijn profiel. Als hij heel veel (zeldzame) luxeproducten aanbiedt, is dat vrij verdacht.
Conclusie:
Het is natuurlijk erg verleidelijk om goedkopere namaakspullen te kopen. Wie kan je iets maken zou je zeggen. Ik weet ook wel dat het moeilijk is om alles te gaan controleren op "echtheid", je gaat er zeker geen onderzoek aan wagen. Dit is trouwens ook niet mogelijk als je onderweg bent en dan iets koopt.
Maar "eerlijk duurt het langst" zeg ik altijd maar!
maandag 27 oktober 2008
Financiele crisis, recessie ......!
De markt voor luxeartikelen staat door de huidige financiële crisis een zware tijd te wachten, onderzoekers voorspellen dat de markt in het vierde kwartaal van dit jaar al met 1 procent zal krimpen. Consumenten zullen minder trek hebben om hun portemonnee tevoorschijn te halen voor exclusieve mode, juwelen en meubelstukken van grote ontwerpers.
Bij elke recessie -„vooral in het begin”- daalt de verkoop van luxeartikelen en kleding „heel scherp”, zeggen de kenners. „Een daling van omzet zie je vooral bij duurdere kleding en accessoires, en veel minder bij parfums.
Parfum is een gebruiksartikel, mensen hebben het nodig. Sieraden en horloges blijven ook goed lopen. In die branche geldt de logica dat het om waardevaste materialen gaat; er ontstaat een vluchtgedrag in goud en zilver.”
Andere zaken die zichtbaar worden als de economie er niet zo rooskleurig uitziet.
„Mensen proberen een bepaalde stijl vast te houden en doen dat met duurdere soorten van eenvoudiger artikelen. Zo zal iemand niet zo snel een mooie rok kopen, maar wel een fraaie bloes die minder kost; en eerder een spijkerbroek van een goed merk in plaats van een chic mantelpak. Je ziet dus een verschuiving van een goedkoper type artikel naar een duurder merk.”
Zo ook met accessoires en cosmetica. Vrouwen zullen aan hun imago blijven werken, „zonder dat dit met een enorme kostprijs gepaard gaat. Dat verklaart waarom ze meer lippenstift zullen aanschaffen als ze op iets anders moeten bezuinigen.”
Fabrikanten van dergelijke producten doen het in een recessie dus juist goed?
Dat gaat niet helemaal op! De afgelopen tien jaar zijn luxemerken alles gaan maken, zowel jassen en jurken als handtassen, sjaals en parfum. „Je moet heel veel parfum verkopen wil je één mantelpak of één mooie jas die je minder verkoopt, goed maken. Dus per saldo gaat het wel slechter.” Al maken opkomende markten waar rijkdom nog maar net wordt geëtaleerd dit gedeeltelijk goed.
Waar of niet waar?
Ondanks de situatie van dit moment en de 'hype' die dit veroorzaakt lees ik aan de andere kant ook dat er weer nieuwe geuren op de markt komen.
Ook met de diverse feestdagen voor de deur verwacht ik dat er in de parfum branche nog voldoende verkocht zal worden.
woensdag 22 oktober 2008
Het overweldigen!
Hoe mysterieus is de wereld van de parfums!
Je denkt dat je weet hoe het zit en toch blijft het je verbazen. Zo denk je een bepaalde geur te kunnen doorgronden maar dan verspreidt het weer een vernieuwde geur.
Parfum is in staat de zinnen te prikkelen, beelden op te roepen, je image te bepalen en kan verslavend werken.
Parfum behoort ongetwijfeld tot de groep van dingen die niet echt nodig zijn. Je kunt heel goed zonder parfum leven. De charme bestaat voor een niet onaanzienlijk deel uit het vrijwillige en onnodige, het ‘luxueuze’ ervan.
Daarom is parfum altijd een goed geschenk om mee te nemen. Alleen schuilen hier ook weer gevaren achter. Je moet wel weten welke parfum geliefd is bij degene die het krijgt. Je kunt ook niet zomaar mee een parfum aankomen maar moet ook hier goed over nagedacht hebben. Een namaakparfum is al helemaal uit de boze!
Omdat parfum niet echt nodig is, is het altijd al een populair cadeau geweest.
Ooit wel eens gedacht aan deze mogelijkheden met parfum?
- Een heerlijke geur weggeven bij een geboorte. Dit kan voor de ouders maar ook voor het kind.
- Een parfumworkshop bezoeken of organiseren.
- Een speciale parfum geven bij het bereiken van de leeftijd waarbij je Abraham of Sara wordt?
- Parfum combineren met kunst!
- Online bestellen en laten bezorgen waar je wilt!
- Je eigen parfum laten creëren!
zaterdag 18 oktober 2008
Wordt geprezen en bewonderd!
Je hebt van die personen die altijd met iets leuks of origineels komen aanzetten. Je denkt dan direct: waarom heb ik hier niet aan gedacht, waarom kom ik niet op zo’n idee!
Het geheim van het juiste geschenk!
De kracht van het juiste geschenk ligt in de manier waarop je de gevoelige snaar van de ontvanger weet te raken. Als je na gaat denken over een geschenk of cadeau zult je eerst meer over de ontvanger zien te weten te komen.
Waar liggen de interesse, voorkeur, smaak en niet te vergeten wat wil hij of zij absoluut niet krijgen! Het is natuurlijk wel een verschil of je iemand oppervlakkig kent of dat het een goede vriend of vriendin is.
Voor een wat vagere kennis blijft het wel van groot belang om toch je hoofd erbij te houden en niet zomaar iets te kopen of uit de kast te halen. Hier kunnen namelijk vervelende situaties uit ontstaan. Stel dat een vage kennis een goede vriend of vriendin wordt …..!
Als je iemand goed kent weet je waarschijnlijk ook meer over de persoonlijke voorkeuren enz. Dan is het niet zo moeilijk om iets te verzinnen, toch..!
De fout die de meeste mensen maken is dat men op het laatste moment iets ‘moet’ verzinnen en er dus de tijd niet voor neemt. Dan snel nog even terug probeert te denken wat ze vorig jaar gegeven hebben, dit dan nog maar weer eens geven!
Als je echt met een bijzonder, origineel cadeau wilt gaan kopen zul je er meer tijd in moeten steken. Je hebt het denk ik ook weleens dat je ergens loopt en denkt dit is echt iets voor hem of haar. In plaats van door te lopen, gelijk kopen! Op dat moment geeft je gevoel aan dat dit echt het juiste geschenk is, dan geeft het toch niets als het nog enkele weken of maanden in de kast moet blijven.
Als je op deze manier hiermee bezig bent zal je cadeau bijzonder gewaardeerd worden. Dan zullen andere van jou zeggen:
Wat een goed idee, zoiets zou ik niet kunnen verzinnen!
donderdag 16 oktober 2008
De nieuwe klassiekers!
Vroeger bestonden er nog echte klassiekers. Geuren die van de wieg tot het graf meegingen. Waar niet aan werd getwijfeld. Toen ging men nog uit van de geur zelf en niet van degene die hem gebruikte. Een mooi parfum was voor iedereen hetzelfde.
De volle geur van een lege lift!
Iets dat in de loop der jaren geleidelijk veranderde door uitbreiding van het assortiment. Vrouwen konden ineens kiezen uit een gevarieerd aanbod. Een nieuwe wending in de parfumerie. Geuren werden persoonlijker.
En aangezien persoonlijkheid iets voor het leven is, kregen ook parfums dat imago. Wie eenmaal de juiste gevonden had, bleef trouw aan tot de dood. Guerlain propageerde dat het goed was ‘in een lege lift reeds te kunnen ruiken of je geliefde al boven is’
Parfum per minuut!
De duidelijkste kenmerken van deze tijd zijn, zoals gezegd, de constante wisselingen en dagelijkse verscheidenheid waar we mee te maken hebben. Niemand blijft constant bij zoveel veranderingen!
De nieuwe klassiekers staan ons hierbij ten dienste; ze zijn en niet meer voor altijd en overal, maar juist voor specifieke uren en doeleinden.
Anais Anais is voor een zorgeloze zondagmorgen,
Diva voor een diner,
Armani voor een vergadering,
Guerlains Samsara voor een galafeest
en Joop! Voor op de fiets.
De nieuwe klassiekers wisselen per minuut met ons mee. Of wij met hen!
maandag 13 oktober 2008
Parfum: de ultieme ervaring!
1. Uw parfum is uw tweede huid en het is de lucht die u inademt. U moet zich met de sfeer waarin u zich hult, één geheel voelen.
2. Een parfum waarmee u zich niet lekker voelt heeft ook een negatieve invloed op uw uitstraling.
3. Gebruik zo’n parfum ook niet omdat het toevallig in de mode is.
4. Gebruik zo’n parfum ook niet omdat degene van wie u het hebt gekregen voor u heel belangrijk is.
5. U moet het ook niet gebruiken omdat u er nog een hele fles van hebt staan.
Zelf parfum beoordelen.
Hier volgen enkele vragen die u kunnen helpen om zelf een parfum te beoordelen.
Ruik aan de betreffende geur en probeer daarna de volgende vragen te beantwoorden:
1. Als deze geur een kleur zou hebben, welke kleur zou dat dan zijn?
2. Als deze geur een vorm zou hebben, hoe zag die er dan uit?
3. Als u deze geur zou kunnen betasten, hoe zou die dan aanvoelen?
4. Kunt u zich bij deze geur een bepaalde plek, een tafereel of een foto voorstellen?
5. Hebt u bij deze geur een bepaald soort kleding in uw hoofd?
6. Ziet u bij deze geur een bepaald type vrouw / man voor u?
7. Zou u deze geur willen gebruiken?
Enkele tips voor het testen van nieuwe parfums.
· Zorg dat u weet wat u ruikt!
· Houdt bij welke geuren u hebt gebruikt.
· Let op dat u de geur niet aanbrengt over een ander geur.
· Neem er vooral de tijd voor.
· Probeer vooral heel geconcentreerd te ruiken. Sluit uw ogen en ban alle andere gedachten uit uw hoofd.
vrijdag 10 oktober 2008
De geur die iedereen verovert!
Kleding en verzorging zeggen iets over de maatschappelijke positie die iemand bekleedt, over hoe hij zichzelf en zijn medemensen ziet. Maar zijn geur is voor iedereen een uiting van zijn psyche.
Parfum is een onzichtbaar, maar niet te overtreffen mode accessoire.
Doordat het de zinnen prikkelt is en blijft parfum een uitstekende manier mensen te overreden om b.v. bepaalde kleding keuzes te maken. Men herkent de geur en denkt dan aan de producten die hiermee gekoppeld zijn.
Wie zich sterk parfumeert, geeft duidelijk aan:
Hier ben ik!
Een intensief geparfumeerde persoon zegt met deze geur duidelijk en onmiskenbaar: hier ben ik! Dat dit zelfverzekerde gebaar lang niet altijd tot enthousiaste reacties leidt, is nog een reden waarom een intensief parfum soms als irritant wordt ervaren.
Een voordurend aanwezige geur ruik je niet meer.
Als je altijd dezelfde parfum gebruikt zal je deze niet meer ruiken, dit geldt ook voor de mensen die je langer kennen. De beste remedie hier tegen is wisselen! Kies eens voor een andere geur, wissel regelmatig en hou rekening met wie, waar, waarvoor en waarom je een parfum nodig hebt.
woensdag 8 oktober 2008
Ontdek hier meer over parfum!
Kleding en verzorging zeggen iets over de maatschappelijke positie die iemand bekleedt, over hoe hij zichzelf en zijn medemensen ziet. Maar zijn geur is voor iedereen een uiting van zijn psyche.
Parfum: De wetenschap van het voorzichtige ontvluchten.
Ook een zelfbewuste en moedige man of vrouw is in het dagelijkse leven wel eens bang. Parfum beschermt je als een onzichtbare jas tegen dit soort angsten.
Aan de andere kant wekt het ook dromen op en kunnen we ons helemaal inleven in onze dromen. Hierdoor ontrekken we uit de dagelijkse sleur en beleven dingen in onze droomwereld.
Het leven wordt pas plezierig door wat niet echt nodig is.
Parfum behoort ongetwijfeld tot de groep van dingen die niet echt nodig zijn. Je kunt heel goed zonder parfum leven.
Omdat parfum niet echt nodig is, is het altijd al een populair cadeau geweest. De charme bestaat voor een niet onaanzienlijk deel uit het vrijwillige en onnodige, het ‘luxueuze’ ervan.
Uw parfum: een volmaakte symbiose van huid en geur.
Dat geen enkel mens geheel gelijk is aan een ander is een waarheid als een koe! Veel minder bekend is dat de uniekheid van ieder mens ook in de chemische werking van de huidoppervlakte tot uiting komt. Het is dus belangrijk dat we de juiste geur kiezen. Dit komen we alleen te weten door te testen. De parfums die voor u bijzonder geschikt zijn, komen op uw huid ook bijzonder tot hun recht.
donderdag 25 september 2008
maandag 22 september 2008
De geur die bij je past, die je verrast!
Gelukkig maar, stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn. Dan is er toch niets meer aan!
Dit zie je ook weer terug in de parfum business.
Iedereen componeert zijn of haar eigen parfum. Soms is dit een plattelandslucht is of een heerlijke geurende bloemenlucht.
Van de week staat er overal geschreven over de nieuwe benzine of diesel lucht die bedacht gaat worden.
Zo zie je maar dat iedereen zijn of haar voorkeur heeft!
Ik ben wel benieuwd naar de reactie's op zo'n nieuw luchtje. Wat kun je hiervan verwachten en welke opmerkingen zal dit uitlokken.
Zal de prijs gelijk gaan lopen met de olie prijs?
Is het wellicht een nieuwe brandstof?
We zullen het maar afwachten vind je niet .....
maandag 18 augustus 2008
En nu weer terug in Nederland!
We hebben de afgelopen weken doorgebracht in het verre zuiden, zoals al eerder aangegeven. Het is er prachtig maar je moet ook aan een aantal dingen wennen. Je kunt niet alles kopen wat je thuis doet en wij zijn niet de doorsnee Nederlander die alles meeneemt. Je krijgt dus wel weer eens trek in hagelslag of gewone hollands melk.
Het weer is al die tijd goed geweest en we hebben veel gesnorkeld.
Wat is er terecht gekomen van de goede voornemens?
Ja, nu moet ik natuurlijk wel even slikken! Ik kan natuurlijk snel wat artikelen en foto van het internet pakken en er een mooi verhaal om heen breien maar dat is niet mijn stijl.
We zijn niet in een parfum museum geweest!!!
Wat ben ik naief geweest om te denken dat de afstanden in Frankrijk net zo waren als in Nederland. Ik was zeker van plan te gaan maar bij nader onderzoek zouden we meer dan 6 uur heen moeten rijden om er te komen. Dus ook weer 6 uur terug! Dit heeft ons doen besluiten om van dit bezoek af te zien. Ik ben vast van plan nog eens een bezoek te brengen aan de parfum fabrieken maar dan doe ik dit met het vliegtuig!
Dus geen mooie verhalen en plaatjes!
Het is niet anders op dit moment maar ik ga de komende tijd wel veel onderwerpen uitdiepen.
Want ik ben wel bezig geweest om materiaal te verzamelen om deze blog regelmatig te voorzien van nieuwe tekst.
Er was genoeg te zien.
We zaten in Cap d'Agde en ik begreep toen we er waren pas dat dit zo'n beetje de duurste plek van de Franse riviera was.
Wat een prijzen vragen ze daar!
Maar er waren ook veel mooie boten te bewonderen. In en rondom de havens was het een lust om rond te zwerven zowel overdag als 's avonds.
Als je eens in de gelegenheid bent is het een aanrader.
donderdag 24 juli 2008
Frankrijk here we come .....
De reis gaat dit jaar naar het zonnige zuiden.
Frankrijk en parfums.
Nu we toch in het zuiden zijn gaan we zeker op bezoek in het parfum museum te Grasse.
Hier hopen we veel inspiratie op te doen voor de blog. Je mag dan ook wel wat verwachten over 14 dagen, volgens mij komen we niet uitgepraat. Of misschien heb ik een te hoge verwachting.
Misschien organiseren ze in het museum wel een workshop parfum en komen we zo nog meer te weten. Ik hoop dat er parfum miniaturen of proefmonsters van parfum zijn te verkrijgen of kopen. Afijn, we gaan wel zien en je leest wel hoe het geweest is.
Trends 2008 en 2009.
Wellicht worden we wat wijzer over de trends en geurtjes die nu en het komende jaar in de picture staan.
Ik hoop ook iets meer over de geschiedenis te weten te komen maar ook over de nieuwste ontwikkelingen.
Je merkt wel er is verwachting genoeg nu nog kijken wat er van terecht komt.
Tot over 14 dagen en iedereen een goede vakantie toegewenst.
Jan
donderdag 17 juli 2008
Stukje parfum geschiedenis...
Tijdens het surfen op internet vond ik een stukje geschiedenis wat ik jullie niet wil onthouden.
Ondanks het weer, toch even de zomergeuren!
Het beste kun je kiezen voor lichte bloemen- of watergeuren, het liefst varianten zonder alcohol als die verkrijgbaar zijn. Wanneer je de volle zon in gaat met een gewone geur, kan de alcohol daarin vlekken in je huid veroorzaken. Bij geuren zonder alcohol heb je daar geen last van. Het enige nadeel aan deze varianten is dat ze wat sneller zijn vervlogen.
Hieronder de parfum top 10 voor deze zomer:
- Michael Kors - Island Capri
- Escada - Moon Sparkle
- Issey Miyake - L'Eau d'Issey Summer
- Stella Mc Cartney - Sheer Stella
- Calvin Klein – cK One Summer
- Jil Sander - Sun Delight
- Davidoff - Cool Water Wave
- Burberry - Summer
- Estée Lauder - Pleasures Exotic
- Givenchy - Very Irrésistible Summer Cocktail
woensdag 16 juli 2008
Voor u gelezen....
In vroegere tijden brachten parfumeurs hun geurtjes aan de man door van op grote afstand een silhouet op een brug te fotograferen in het licht van de ondergaande zon.
Wie nu nog zijn parfum wil promoten, kan niet meer zonder celebrity.
Enz.......
Opvallend veel nieuwe luchtjes van bekende persoonlijkheden.
Het valt de laatste tijd erg op, iedere keer wordt er weer vermeldt dat er een nieuw luchtje komt of dat er een "nieuw" gezicht is voor een bepaald merk.
Het is natuurlijk waar dat mensen zich gaan vergelijken met hun idolen en het is dan ook verstandig of slim om je merk te koppelen aan een bekende persoon.
Hoe ging dit dan voorheen?
Als ik dit alles zo lees dan ga ik me afvragen hoe ging dit in het verleden? Wat deden de Egyptenaren of romeinen aan marketing en promotie. Ik denk dat ik me daar maar eens in ga verdiepen.
Ondertussen zullen we maar in de gaten houden welke nieuwe ontwikkelingen er zich voor doen bij de parfum merken.
dinsdag 15 juli 2008
Vakantie tijd ...... wat gaan we beleven deze zomer!
donderdag 10 april 2008
De juiste keuze ......
Dit geldt voor alle facetten in het leven. Of het nu gaat om het kiezen van vrienden, een scooter, eeen auto, een partner enz.
Zo ook voor een geur die bij je past.
Wat wil je uitstralen?
Met wie wil je vergeleken worden?
Waar ga je naar toe en met wie?
Een verkeerde combinatie, teveel of te nadrukkelijk aanwezige geuren kunnen hinderlijk zijn voor anderen.
...blijft moeilijk
Maar ja wat moet je dan. Als het zelfs bijna verboden gaat worden om lekkere parfums te gebruiken, wat moeten we dan nog. Mag je straks geeneens meer zelf weten hoeveel en welke parfum je gebruikt. Dit zou natuurlijk al te gek worden!! Ja toch!
Hoe weet je nu of je de juiste parfum opgedaan hebt voor juist die ene ontmoeting of voor de kleren die je aan gedaan hebt, of voor het jaargetijde?
...geeft het leven veel plezier
De juiste of goede keuze is dus zeker wel belangrijk!
Ook dit geldt weer voor alle facetten in het leven. Daarom is het verdiepen in een parfum en het ontdekken waarvoor deze bedoelt is niet verkeerd.
Wat er op dit moment gebeurt met de naar mijn idee overdreven reactie's in Amerika, werkt niet mee aan het geven van plezier.
Voor mij is ieder mens uniek.
Dus de ene zal meer gebruik maken van parfum als de ander.
Ik ben het wel eens met het feit dat ruimschoots in of onderspuiten met parfums te ver gaat.
Maar om je hier nou zo heel erg druk over te maken....!
Lees dan maar eens de onderstaande slogan.
Slogan:
Wie zich niet ergert doch verwonderd, wordt geen tachtig maar honderd!
dinsdag 1 april 2008
Parfum, wat wordt er zoal gebruikt om het te maken?
Om te komen tot een juiste samenstelling voor een parfum zijn er nogal wat materialen nodig. Zo wil men natuurlijk een goede geur, een lange houdbaarheid maar wordt er ook gewerkt met op elkaar volgende geuren.
Ik zal hier enkele ingredienten kort bespreken.
Aldehyde
Er bestaan synthetische ingredienten die een merkwaardige trouwe kopie zijn van de orginele geuren. Maar er zijn ook nieuwe fascinerende synthetische samenstellingen bij die aldehyde genoemd worden. Dit is een bonte verzameling meestal vervaardigd in een labaratorium.
Deze samenstellingen voegen een extra demensie toe en kunnen de natuurlijke geuren versterken.
Amber
Dit is het bewerkte hars van veel soorten sparren. Het bevat een rokerige, smeulende, honingrijke geur en is daarom erg waardevol. Het wordt gebruikt om evenwicht te brengen in de vaak scherpe en prikkelende geuren van kruiden en specerijen.
Bergamot
Dit is een soort olie die oorspronkelijk getrokken werd uit een zure, kleine, peervormige groene sinaasappel die lijkt op een wilde citroen. Het levert een doordringende, zuivere citrusgeur met een verrassende diepte en standvastigheid. Tegenwoordig wordt bergamot scheikundig samengesteld.
Zo zijn er diverse ingredienten waarvan er enkele die in het verleden van dieren genomen werden nu in het labaratorium vervaardigd worden. Ieder geeft een eigen unieke toevoeging aan het parfum.
donderdag 20 maart 2008
Wat is waar?
De berichten van de laatste weken geven aan dat de mensen uitgekeken cq geroken zijn op parfum. Er zouden steeds minder producten verkocht worden en iedereen praat over de overdadigheid waar sommige mensen zich mee onder spuiten. Toch liegen de verkopen er rond de speciale dagen niet om. Wordt er nu over gesproken omdat men nu eenmaal iets te praten cq schrijven moet hebben of is er werkelijk een ommekeer op komst. Wie het weet mag het zeggen!
Nieuwe ontwikkelingen:
De reclame campagnes draaien volop door en er komen nog steeds nieuwe bekende persoonlijkheden die met een eigen geurlijn starten bij.
Zo is er nu ook een plattelandslucht verkrijgbaar. Lekker genieten van de geur van hooi en frisse buitenlucht.
Soms vraag ik me af waar gaan we naar toe en dat geldt niet alleen op het gebied van parfum .
dinsdag 4 maart 2008
Parfum verliest aan populariteit
De laatste weken lezen we steeds vaker berichten over de afnemende populairiteit van parfum.
Het begon in Amerika en nu komt het zoals alle dingen ook overgewaaid naar Europa.
Vrouwen in de Verenigde Staten zijn minder geld uit gaan geven aan parfum.
Heeft de situatie rondom de financiele zekerheden in Amerika hier ook nog invloed op?
Het overdadige aanbod aan geurtjes in winkels heeft geleid tot een soort parfummoeheid onder Amerikaanse vrouwen. Bijna 60 procent van de vrouwen zegt minder vaak geurtjes te kopen en minder vaak nieuwe geuren te proberen. Ook worden vaker flesjes helemaal tot de bodem opgebruikt in plaats van dat een vers luchtje wordt aangeschaft.
Dit laatste punt haalt bij mij toch weer de eerder genoemde vraag rondom de financiele zekerheden naar boven.
Zullen ze in Amerika dan toch nog iets leren van de "zuinigheid" van de Hollanders!!
Wat wordt er over geschreven in Nederland
Enkele korte stukjes:
Vrouwen kopen én gebruiken steeds minder parfum.
Elk seizoen worden we bedolven met de nieuwste luchtjes van allerlei cosmetica en kledingmerken. En ook de beroemdheden brengen het ene na het andere luchtje op de markt. Toch zijn vrouwen niet meer zo happig op al die parfummetjes.
Te groot anbod
De parfummoeheid zou veroorzaakt worden door het enorm aanbod van luchtjes. Ook wordt gezegd dat een wolk parfum van de een inbreuk doet op de persoonlijke ruimte van de ander.
Van waar deze parfummoeheid?
Men vermoedt dat we letterlijk overwelmd zijn door geuren. Ze komen tegenwoordig uit alle hoeken en gaten en uit ruimten en producten waarvan je het niet eens verwacht.
De nieuwe tips zijn dan ook niet van de lucht....parfumeer je overdag alleen met bodylotion en bewaar je parfum maar voor de avond.
Opvallend!
Het is ondanks deze berichten wel opvallend dat er toch weer veel parfum verkocht wordt rondom de valentijnsdag.
Wat ook opvalt is dat er steeds weer nieuwe lijnen bijkomen en de "grote" merken volop bezig zijn met reclame campagnes.
Wordt dit mede veroorzaakt door minder belangstelling voor parfum?
Je ziet in iedere branche wel ups en downs en dit geldt op dit moment ook voor de parfum business.
maandag 18 februari 2008
Parfum niet voor iedereen!
Ongetwijfeld zijn er nog mensen die geen parfum gebruiken. Ze vinden ze te duur, ze zijn allergisch voor parfum of vinden hun unieke natuurlijk geur genoeg.
Het zou dus waarheid kunnen zijn maar je kunt ook zeggen dat er wel voor iedereen een parfum en wel om de volgende redenen:
- er zijn ook goedkopere parfums
- er bestaan ook parfums voor mensen met een allergie
- mensen in ontwikkelingslanden hebben vaak hun eigen gebruiken en rituelen en hier zal wellicht ook een soort van geurstof bij gebruikt worden.
Eigen keuze en smaak
Het blijft ten alletijden een ieder zijn of haar eigen keuze cq smaak om te kiezen voor parfum. Er worden al zoveel dingen opgedrongen in deze maatschappij dus wat mij betreft is een ieder hier vrij in.
Maar is dit in werkelijkheid ook zo?
We worden overal overspoeld met reclame over geurtjes en kleurtjes. Deze worden u van alle hoeken opgedrongen en meestal door bekendere persoonlijkheden. Door het gebruiken maken van hun parfum of de parfums die ze zelf gebruiken voelen we ons dan net als die persoon.
Is het niet veel belangrijker om je eigen stijl te hebben....
Iedereen is uniek en bijzonder!
maandag 4 februari 2008
Sorry, mijn fout.........!
Ik had aangegeven dat je op deze blog kon aanmelden voor een gratis EBOOK over parfum.
Dit Ebook gaat er wel komen maar het is me niet gelukt om dit te realiseren zoals eerder aangegeven.
Op dit moment ben ik volop bezig om dit Ebook te schrijven. Het is niet gemakkelijk om dit te doen.
Het vergt niet alleen discipline maar ook lef om dit te doen.
Ik verwacht dat het EBOOK begin maart wel af is maar beloof deze keer niets over een mogelijk datum voor inschrijving.
Het pure genieten.
Wat kun je toch heerlijk genieten van een lekker luchtje of niet soms. Ik ben pas jarig geweest en mijn dochters hadden een heerlijk luchtje gekocht voor me. Het kiezen van een goed luchtje kun je gerust aan hun over laten en ik geniet nu dan ook echt van een heerlijk luchtje.
Natuurlijk heb ik ook nog andere kado's gehad waar ik ook erg blij mee ben.
Discipline.
Ik heb de laatste tijd mijn blog verwaarloosd vind ik zelf en zal strenger zijn naar mijzelf. Vanaf nu zal ik weer een regelmaat gaan opbouwen.
wordt vervolgd..............
vrijdag 18 januari 2008
Parfum voor iedereen!
donderdag 10 januari 2008
Parfum erg in trek bij dievengilde!
Schijnbaar hebben diverse personen de afgelopen maand te weinig tijd gehad om gewoon te shoppen voor hun parfum. Ik snap dit niet want je kunt tegenwoordig vanuit je luie stoel zo bestellen via online shopping en dan brengen ze het nog thuis ook.
Maar ja, hier komt geen spanning bij natuurlijk.
Dievengilde op pad!
De laatste dagen lees je herhaaldelijk dat er weer is ingebroken en er een grote hoeveelheid parfum is ontvreemd. Dit komt dan ook weer ergens op de markt en wie weet waar.
Is parfum dan zo'n interessant artikel?
Ik vind van wel!
Daarom zal ik ook dit jaar doorgaan met deze blog. Ik hoop dat ook u door blijft gaan met het bezoeken van deze blog. Ik zal ervoor zorgen dat er informatie genoeg op zal verschijnen.