vrijdag 31 oktober 2008

Namaak .... het terugkerend fenomeen!

Dit stukje las ik deze week en ik wil het u niet onthouden.

Namaakmerken zijn populair, toch staan er zware straffen op de invoer van namaakgoederen. En voor wie op zoek is naar ‘the real deal’ hebben piraten heel wat valstrikken uitgezet.
Vooral kledij maar ook parfum is populair.
De populairste namaakmerken zijn Nike, Lacoste en Adidas. Ook voor de namaakspullen van Tommy Hilfiger, Diesel, Bikkembergs en Puma is de men niet ongevoelig.
De namaakmarkt maakt het echter heel moeilijk voor wie op zoek is naar het echte spul. Daarom enkele tips om namaak te herkennen.


1. Prijs te mooi
Abnormale prijsverschillen zijn steevast te mooi om waar te zijn. Voor een authentieke handtas van Louis Vuitton moet je al gauw enkele honderden of zelfs duizenden euro’s op tafel leggen. Kan je zo’n handtas voor pakweg 50 euro kopen, dan weet je dat er iets niet in de haak is.

2. Let op de details
Piraten doen heel erg hun best om de echte goederen zo precies mogelijk te kopiëren. Een exacte kopie kunnen ze echter nooit afleveren. Dat valt vooral op in de kleine details. Zo zullen bij een echte handtas van Louis Vuitton de welbekende letters nooit onder het stiksel terecht komen. Of nog: bij een echte horloge van Rolex glijdt de secondewijzer van seconde naar seconde. Bij de namaakhorloges tikt hij eenvoudigweg verder. Polo’s van Lacoste hebben dan weer zonder uitzondering knopen gemaakt uit echte parels, dus nooit van plastic. En misschien moeilijker te controleren: de naden van Dolce&Gabbana producten reageren op ultraviolet licht.

3. Let op spelfouten
Een van de makkelijkste manieren om namaak te herkennen, is om op zoek te gaan naar spelfouten, al dan niet bewust om juridische procedures te vermijden. Een klassieke fout is Dolce & Gabbana, terwijl het eigenlijk Dolce&Gabbana (zonder spaties) moet zijn. Maar het hoeft niet altijd zo opzichtig te zijn. Ook handleidingen of bijsluiters kunnen een namaakproduct verraden. Als je daar opvallende spelfouten in ziet, weet je dat er iets niet in de haak is. Ook namaaksigaretten kan je er op die manier vaak uithalen: er staan fouten in de waarschuwingstekst of die ontbreekt zelfs.

4. Bestudeer de verpakking
Luxemerken besteden niet enkel heel veel aandacht aan hun product, ook aan de verpakking wordt met heel veel zorg gewerkt. Een zonnebril van Ray-Ban krijg je niet in een kartonnen doosje. Wel in een leren hoesje met een heel luxueus doekje waarop het logo haarscherp prijkt. Of nog: de onderbroeken van Calvin Klein worden steevast verkocht in doosjes of andere officiële verpakkingen van het merk. En ook namaakalcohol kan je vaak herkennen aan de verpakking. Als de sluiting al is gebroken, weet je dat de fles al werd geopend. De kans is dan groot dat de fles wel echt is, de inhoud daarentegen niet.

5. Vertrouw op je zintuigen
Soms volstaat gezond verstand om namaak te herkennen. Flesjes parfum of horloges die opvallend weinig wegen, zijn veelal gemaakt van goedkope materialen en dus namaak. Daarnaast kan je ook de officiële websites van de merken bezoeken. Daar vind je vaak een heel gedetailleerde beschrijving van elk product met mooie foto’s. Op die manier weet je meteen waarop je moet letten.

6. Speur naar fouten in het logo
Namaakproducten herken je vaak al van ver omdat de logo’s niet goed werden gekopieerd of verkeerd worden gebruikt. De krokodil op een echte t-shirt van Lacoste is heel gedetailleerd: schubben, klauwen en tanden zijn heel goed zichtbaar. De LV-logo’s van Louis Vuitton moeten dan weer perfect symmetrisch staan. En nog: schoenen van Puma hebben het logo in het midden van de zool én op de hiel.

7. Let op de verkoopplaats
Luxeproducten koop je in luxueuze winkel en niet van een straatventer met een hele collectie in zijn koffer. Let ook op met internet. Doordat je het product niet zelf kan controleren, word je des te sneller in de luren gelegd. Wil je het toch proberen, vraag dan desnoods aan de verkoper om extra en meer gedetailleerde foto’s door te sturen. Neem ook eens een kijkje op zijn profiel. Als hij heel veel (zeldzame) luxeproducten aanbiedt, is dat vrij verdacht.

Conclusie:
Het is natuurlijk erg verleidelijk om goedkopere namaakspullen te kopen. Wie kan je iets maken zou je zeggen. Ik weet ook wel dat het moeilijk is om alles te gaan controleren op "echtheid", je gaat er zeker geen onderzoek aan wagen. Dit is trouwens ook niet mogelijk als je onderweg bent en dan iets koopt.
Maar "eerlijk duurt het langst" zeg ik altijd maar!

maandag 27 oktober 2008

Financiele crisis, recessie ......!

Afgelopen week in het nieuws .....

De markt voor luxeartikelen staat door de huidige financiële crisis een zware tijd te wachten, onderzoekers voorspellen dat de markt in het vierde kwartaal van dit jaar al met 1 procent zal krimpen. Consumenten zullen minder trek hebben om hun portemonnee tevoorschijn te halen voor exclusieve mode, juwelen en meubelstukken van grote ontwerpers.

Bij elke recessie -„vooral in het begin”- daalt de verkoop van luxeartikelen en kleding „heel scherp”, zeggen de kenners. „Een daling van omzet zie je vooral bij duurdere kleding en accessoires, en veel minder bij parfums.

Parfum is een gebruiksartikel, mensen hebben het nodig. Sieraden en horloges blijven ook goed lopen. In die branche geldt de logica dat het om waardevaste materialen gaat; er ontstaat een vluchtgedrag in goud en zilver.”

Andere zaken die zichtbaar worden als de economie er niet zo rooskleurig uitziet.
„Mensen proberen een bepaalde stijl vast te houden en doen dat met duurdere soorten van eenvoudiger artikelen. Zo zal iemand niet zo snel een mooie rok kopen, maar wel een fraaie bloes die minder kost; en eerder een spijkerbroek van een goed merk in plaats van een chic mantelpak. Je ziet dus een verschuiving van een goedkoper type artikel naar een duurder merk.”

Zo ook met accessoires en cosmetica. Vrouwen zullen aan hun imago blijven werken, „zonder dat dit met een enorme kostprijs gepaard gaat. Dat verklaart waarom ze meer lippenstift zullen aanschaffen als ze op iets anders moeten bezuinigen.”

Fabrikanten van dergelijke producten doen het in een recessie dus juist goed?
Dat gaat niet helemaal op! De afgelopen tien jaar zijn luxemerken alles gaan maken, zowel jassen en jurken als handtassen, sjaals en parfum. „Je moet heel veel parfum verkopen wil je één mantelpak of één mooie jas die je minder verkoopt, goed maken. Dus per saldo gaat het wel slechter.” Al maken opkomende markten waar rijkdom nog maar net wordt geëtaleerd dit gedeeltelijk goed.

Waar of niet waar?

Ondanks de situatie van dit moment en de 'hype' die dit veroorzaakt lees ik aan de andere kant ook dat er weer nieuwe geuren op de markt komen.
Ook met de diverse feestdagen voor de deur verwacht ik dat er in de parfum branche nog voldoende verkocht zal worden.

woensdag 22 oktober 2008

Het overweldigen!

Een opzienbarende waarheid over Parfum!
Hoe mysterieus is de wereld van de parfums!

Je denkt dat je weet hoe het zit en toch blijft het je verbazen. Zo denk je een bepaalde geur te kunnen doorgronden maar dan verspreidt het weer een vernieuwde geur.

Parfum is in staat de zinnen te prikkelen, beelden op te roepen, je image te bepalen en kan verslavend werken.

Parfum behoort ongetwijfeld tot de groep van dingen die niet echt nodig zijn. Je kunt heel goed zonder parfum leven. De charme bestaat voor een niet onaanzienlijk deel uit het vrijwillige en onnodige, het ‘luxueuze’ ervan.

Daarom is parfum altijd een goed geschenk om mee te nemen. Alleen schuilen hier ook weer gevaren achter. Je moet wel weten welke parfum geliefd is bij degene die het krijgt. Je kunt ook niet zomaar mee een parfum aankomen maar moet ook hier goed over nagedacht hebben. Een namaakparfum is al helemaal uit de boze!
Omdat parfum niet echt nodig is, is het altijd al een populair cadeau geweest.

Ooit wel eens gedacht aan deze mogelijkheden met parfum?
  • Een heerlijke geur weggeven bij een geboorte. Dit kan voor de ouders maar ook voor het kind.
  • Een parfumworkshop bezoeken of organiseren.
  • Een speciale parfum geven bij het bereiken van de leeftijd waarbij je Abraham of Sara wordt?
  • Parfum combineren met kunst!
  • Online bestellen en laten bezorgen waar je wilt!
  • Je eigen parfum laten creëren!

zaterdag 18 oktober 2008

Wordt geprezen en bewonderd!

Heb jij dat nou ook altijd, je wordt uitgenodigd maar weet niet wat je mee moet nemen als cadeau!
Je hebt van die personen die altijd met iets leuks of origineels komen aanzetten. Je denkt dan direct: waarom heb ik hier niet aan gedacht, waarom kom ik niet op zo’n idee!

Het geheim van het juiste geschenk!

De kracht van het juiste geschenk ligt in de manier waarop je de gevoelige snaar van de ontvanger weet te raken. Als je na gaat denken over een geschenk of cadeau zult je eerst meer over de ontvanger zien te weten te komen.
Waar liggen de interesse, voorkeur, smaak en niet te vergeten wat wil hij of zij absoluut niet krijgen! Het is natuurlijk wel een verschil of je iemand oppervlakkig kent of dat het een goede vriend of vriendin is.

Voor een wat vagere kennis blijft het wel van groot belang om toch je hoofd erbij te houden en niet zomaar iets te kopen of uit de kast te halen. Hier kunnen namelijk vervelende situaties uit ontstaan. Stel dat een vage kennis een goede vriend of vriendin wordt …..!

Als je iemand goed kent weet je waarschijnlijk ook meer over de persoonlijke voorkeuren enz. Dan is het niet zo moeilijk om iets te verzinnen, toch..!
De fout die de meeste mensen maken is dat men op het laatste moment iets ‘moet’ verzinnen en er dus de tijd niet voor neemt. Dan snel nog even terug probeert te denken wat ze vorig jaar gegeven hebben, dit dan nog maar weer eens geven!

Als je echt met een bijzonder, origineel cadeau wilt gaan kopen zul je er meer tijd in moeten steken. Je hebt het denk ik ook weleens dat je ergens loopt en denkt dit is echt iets voor hem of haar. In plaats van door te lopen, gelijk kopen! Op dat moment geeft je gevoel aan dat dit echt het juiste geschenk is, dan geeft het toch niets als het nog enkele weken of maanden in de kast moet blijven.

Als je op deze manier hiermee bezig bent zal je cadeau bijzonder gewaardeerd worden. Dan zullen andere van jou zeggen:
Wat een goed idee, zoiets zou ik niet kunnen verzinnen!

donderdag 16 oktober 2008

De nieuwe klassiekers!

De nieuwe klassiekers overleven geen tijdsbeeld, maar bepalen het!

Vroeger bestonden er nog echte klassiekers. Geuren die van de wieg tot het graf meegingen. Waar niet aan werd getwijfeld. Toen ging men nog uit van de geur zelf en niet van degene die hem gebruikte. Een mooi parfum was voor iedereen hetzelfde.

De volle geur van een lege lift!

Iets dat in de loop der jaren geleidelijk veranderde door uitbreiding van het assortiment. Vrouwen konden ineens kiezen uit een gevarieerd aanbod. Een nieuwe wending in de parfumerie. Geuren werden persoonlijker.
En aangezien persoonlijkheid iets voor het leven is, kregen ook parfums dat imago. Wie eenmaal de juiste gevonden had, bleef trouw aan tot de dood. Guerlain propageerde dat het goed was ‘in een lege lift reeds te kunnen ruiken of je geliefde al boven is’

Parfum per minuut!

De duidelijkste kenmerken van deze tijd zijn, zoals gezegd, de constante wisselingen en dagelijkse verscheidenheid waar we mee te maken hebben. Niemand blijft constant bij zoveel veranderingen!
De nieuwe klassiekers staan ons hierbij ten dienste; ze zijn en niet meer voor altijd en overal, maar juist voor specifieke uren en doeleinden.
Anais Anais is voor een zorgeloze zondagmorgen,
Diva voor een diner,
Armani voor een vergadering,
Guerlains Samsara voor een galafeest
en Joop! Voor op de fiets.

De nieuwe klassiekers wisselen per minuut met ons mee. Of wij met hen!

maandag 13 oktober 2008

Parfum: de ultieme ervaring!

Waarom moet je, jezelf 100% lekker voelen bij een parfum?

1. Uw parfum is uw tweede huid en het is de lucht die u inademt. U moet zich met de sfeer waarin u zich hult, één geheel voelen.
2. Een parfum waarmee u zich niet lekker voelt heeft ook een negatieve invloed op uw uitstraling.
3. Gebruik zo’n parfum ook niet omdat het toevallig in de mode is.
4. Gebruik zo’n parfum ook niet omdat degene van wie u het hebt gekregen voor u heel belangrijk is.
5. U moet het ook niet gebruiken omdat u er nog een hele fles van hebt staan.


Zelf parfum beoordelen.

Hier volgen enkele vragen die u kunnen helpen om zelf een parfum te beoordelen.
Ruik aan de betreffende geur en probeer daarna de volgende vragen te beantwoorden:


1. Als deze geur een kleur zou hebben, welke kleur zou dat dan zijn?
2. Als deze geur een vorm zou hebben, hoe zag die er dan uit?
3. Als u deze geur zou kunnen betasten, hoe zou die dan aanvoelen?
4. Kunt u zich bij deze geur een bepaalde plek, een tafereel of een foto voorstellen?
5. Hebt u bij deze geur een bepaald soort kleding in uw hoofd?
6. Ziet u bij deze geur een bepaald type vrouw / man voor u?
7. Zou u deze geur willen gebruiken?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoordt krijg je een gevoel bij de parfum.

Enkele tips voor het testen van nieuwe parfums.
· Zorg dat u weet wat u ruikt!
· Houdt bij welke geuren u hebt gebruikt.
· Let op dat u de geur niet aanbrengt over een ander geur.
· Neem er vooral de tijd voor.
· Probeer vooral heel geconcentreerd te ruiken. Sluit uw ogen en ban alle andere gedachten uit uw hoofd.

vrijdag 10 oktober 2008

De geur die iedereen verovert!

De geur op uw huid straalt de wereld en uw gemoed in.

Kleding en verzorging zeggen iets over de maatschappelijke positie die iemand bekleedt, over hoe hij zichzelf en zijn medemensen ziet. Maar zijn geur is voor iedereen een uiting van zijn psyche.

Parfum is een onzichtbaar, maar niet te overtreffen mode accessoire.

Doordat het de zinnen prikkelt is en blijft parfum een uitstekende manier mensen te overreden om b.v. bepaalde kleding keuzes te maken. Men herkent de geur en denkt dan aan de producten die hiermee gekoppeld zijn.

Wie zich sterk parfumeert, geeft duidelijk aan:
Hier ben ik!

Een intensief geparfumeerde persoon zegt met deze geur duidelijk en onmiskenbaar: hier ben ik! Dat dit zelfverzekerde gebaar lang niet altijd tot enthousiaste reacties leidt, is nog een reden waarom een intensief parfum soms als irritant wordt ervaren.

Een voordurend aanwezige geur ruik je niet meer.

Als je altijd dezelfde parfum gebruikt zal je deze niet meer ruiken, dit geldt ook voor de mensen die je langer kennen. De beste remedie hier tegen is wisselen! Kies eens voor een andere geur, wissel regelmatig en hou rekening met wie, waar, waarvoor en waarom je een parfum nodig hebt.

woensdag 8 oktober 2008

Ontdek hier meer over parfum!

De geur op uw huid straalt de wereld en uw gemoed in.

Kleding en verzorging zeggen iets over de maatschappelijke positie die iemand bekleedt, over hoe hij zichzelf en zijn medemensen ziet. Maar zijn geur is voor iedereen een uiting van zijn psyche.

Parfum: De wetenschap van het voorzichtige ontvluchten.

Ook een zelfbewuste en moedige man of vrouw is in het dagelijkse leven wel eens bang. Parfum beschermt je als een onzichtbare jas tegen dit soort angsten.
Aan de andere kant wekt het ook dromen op en kunnen we ons helemaal inleven in onze dromen. Hierdoor ontrekken we uit de dagelijkse sleur en beleven dingen in onze droomwereld.

Het leven wordt pas plezierig door wat niet echt nodig is.

Parfum behoort ongetwijfeld tot de groep van dingen die niet echt nodig zijn. Je kunt heel goed zonder parfum leven.
Omdat parfum niet echt nodig is, is het altijd al een populair cadeau geweest. De charme bestaat voor een niet onaanzienlijk deel uit het vrijwillige en onnodige, het ‘luxueuze’ ervan.

Uw parfum: een volmaakte symbiose van huid en geur.
Dat geen enkel mens geheel gelijk is aan een ander is een waarheid als een koe! Veel minder bekend is dat de uniekheid van ieder mens ook in de chemische werking van de huidoppervlakte tot uiting komt. Het is dus belangrijk dat we de juiste geur kiezen. Dit komen we alleen te weten door te testen. De parfums die voor u bijzonder geschikt zijn, komen op uw huid ook bijzonder tot hun recht.